Головна » 2018 » Февраль » 5 » Відзначення Міжнародного дня водно-болотних угідь
13:26
Відзначення Міжнародного дня водно-болотних угідь

 Щорічно 2 лютого відзначається Всесвітній день охорони водно-болотних угідь країнами світу – учасниками Рамсарської конвенції.   

                                       

День водно-болотних угідь б  ув заснований за рішенням ЮНЕСКО 1971 року у зв’язку з підписанням в іранському місті Рамсар «Конвенції про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення головним чином як середовища існування водоплавних птахів».

Учасниками Рамсарської конвенції є 164 держави, на території яких розташовано 2083 водно-болотних угідь міжнародного значення загальною площею 197 849 428 га.

В Україні до переліку територій, що їх охороняють згідно з Рамсарською конвенцією, входять 33 водно-болотних угідь загальною площею 744 тис. га.

З метою відзначення Міжнародного дня водно-болотних угідь у школі було проведено екологічну мозаїку «Всесвітній день водно-болотних угідь», та інформаційну хвилинку у 7-9 класах «Пізнаємо водно-болотні угіддя».

Природа – храм, у якому існує людство, це – спадок від наших батьків, який ми маємо передати своїм дітям. І тільки ціннісне ставлення до природи і сформована на його основі екологічна культура є обов’язковою умовою сталого розвитку суспільства, узгодження економічних, екологічних і соціальних чинників розвитку. То ж бережімо природу рідного краю заради майбутнього!

 

Переглядів: 260 | Додав: tanialusha2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar